Regler - Automatisera tillägg / enhetstillägg

En beskrivning av hur man lägger till regler för när tillägg och enhetstillägg automatiskt ska läggas till vid tidregistrering.

Gå till Företagsinställningar --> Löneslag --> Regler

1. Klicka på "+Ny regel" till höger, skriv ett namn på regeln i fältet för "Titel". Statusen ska stå som aktiv om du vill att den ska börja gälla på en gång.

Välj typ, om det ska vara tillägg eller enhetstillägg, och sedan väljer du vilket tillägg/enhetstillägg som regeln ska gälla.

2. Om du fyller i något i rutan för "Antal" är detta det antal som alltid kommer att väljas i regeln och är då inte baserat på antal timmar / minuter som registreras då regeln ska gälla. Fältet "Antal" visas endast om du valt "enhetstillägg" som typ.

3. Projekt - som standard gäller regeln för alla projekt, om du bara vill att regeln ska gälla för en eller vissa projekt så kan du välja detta i projektlistan. En regel kan gälla för ett eller flera projekt.

4.  Grupp - standard är "ingen grupp" då kommer inte regeln ta hänsyn till om en användare tillhör en grupp. Regeln kommer alltså att gälla för alla användare. Om du vill att regeln ska gälla för en grupp så kan du välja det i listan för Grupper. En regel kan gälla för alla användare eller en grupp.

5. Alla användare - Denna funktion använder du för att regeln ska innefatta även framtida användare och grupper och inte bara de som redan är skapade.

6. Tid från - tid till - Här väljer du från vilken tid och till vilken tid regeln ska gälla. Du väljer även vilka dagar i veckan som regeln ska vara aktiv.

7. Välj löneart att summera ifrån - Lönearten / lönearterna du väljer här kommer regeln att summera tiden ifrån, detta för att inte till exempel sjukdom, semester eller liknande ska räknas med i beräkningen för exempel övertid.

Regler som går över midnatt:

Om du vill ha en regel som gäller över midnatt så rekommenderar vi att du delar upp denna. Till exempel: Nattarbetstillägg som gäller mellan 21:00 - 07:00. Lägg då en regel som gäller mellan 21:00 - 00:00 och en som gäller 00:00 - 07:00. Detta är särskilt viktigt om regeln inte ska gälla alla dagar i veckan.

Rast:

Om en regels tidsspann överlappar en rast (om detta är satt i tidregistreringsförslag så kommer rasten att räknas av från det antalet som föreslås i tillägget/ enhetstillägget

Vill du veta mer om hur man hanterar grupper klicka här

Vill du titta på vår hjälpvideo om automatisering av OB-tillägg / regler klicka här

För fler frågor kontakta vår support på telefonnummer: 08-12456940