Lägg till/ ta bort resurser i Resursplaneraren

Information om hur du lägger till eller tar bort resurser och maskiner i resursplaneraren

Lägg till anställda som resurser:

• Gå till Resursplaneraren --> Lägg till resurser

På denna sida definierar du vilka resurser (anställda och eventuellt maskiner) som ska finnas tillgängliga i resursplaneraren. Möjligheten att planerare maskiner kräver att du har maskinmodulen i SmartDok.

• Klicka på "Lägg till person" för att välja vilken anställd som ska visas i resursplaneraren. Om du vill välja alla anställd kan du klicka på "Välj alla"

Lägg till maskiner som resurser:

• Klicka på "Lägg till maskin" och välj vilken/ vilka maskiner som ska finnas i planeraren. För att visa alla maskiner klicka på "Välj alla"

Lägg till Externa resurser:

• Om det finns behov av att kunna planera för en resurs som inte finns registrerad i SmartDok så kan denna läggas in som en extern resurs. Klicka på "Lägg till extern", välj om detta är en maskin eller en person och ge resursen ett namn.

Ta bort en resurs:

• Om du önskar att ta bort en resurs klickar du på "Redigera" på raden för den aktuella resursen och ta bort bocken för "Aktiv" till höger. Resursen kan när som helst återaktiveras till planeraren genom att klicka på Lägg till anställd/ maskin högst upp på sidan.

OBS! Om resurser eller personer saknas under Resursplaneraren --> Planerare kan detta bero på att dessa inte lagts till ännu som resurser.

För övriga frågor kontakta vår support på telefon: 08-124 569 40