Optimera GPS-spårning

Några tips om hur du kan optimera GPS-spårningen i din telefon

• Placera telefonen så nära vindrutan som möjligt när Arbetslistan används. Detta för att ge telefonen bästa förutsättningar att få en stabil kontakt med GPS-satelliterna. Med en mobilhållare kan man både se listan enklare och få bättre kontakt med satelliterna.
  • Kontrollera att SmartDok-appen är uppdaterad och att telefonens operativsystem är uppdaterat till senaste versionen.
  • Tänk på att försöka ha flera korta rutter än en stor. Detta för att minska risken att spårningen avbryts på grund av till exempel dålig satellitkontakt eller andra störningar från telefonen.

• Godkänn och optimera spårningsinställningar

IPHONE:

- Använd inte strömsparläge, sätt telefonen på laddning istället

- Gå till inställningar--> SmartDok aktivera plats: Alltid och exakt platsinformation

- Tillåt appaktiviteter i bakgrund och mobildata

ANDROID:

- Gå till inställningar--> Biometrik & säkerhet--> plats och välj öka precisionen

- Inaktivera inställningar som optimerar batteritiden genom att gå till Inställningar--> Appar--> SmartDok--> Batteri--> optimera batterianvändning - hitta SmartDok-appen och ställ in så att appen står som inte optimerad

För fler frågor kontakta vår support på telefon: 08-12456940