Leverantörsfaktura

Information om Leverantörsfaktura

Funktionen Leverantörsfaktura har tagits fram för att kunna vidarefakturera via SmartDok. Till exempel om företaget har köpt in utrustning specifikt för ett projekt kan detta faktureras kunden genom att skapa en leverantörsfaktura.

Översikt samt upprättning av Leverantörsfaktura:

Gå till Rapporter --> Leverantörsfaktura

Här får du en överblick över alla leverantörsfakturor som skapats i företaget. Som standard är perioden inställd på de föregående tre månaderna.

För att upprätta en leverantörsfaktura, tryck på + Skapa faktura. Här får du välja mellan att ladda upp/dra och släppa en befintlig faktura, eller att skriva in manuellt i fälten på fakturan. Genom att ladda upp en befintlig faktura kommer raderna i fakturan att läsas in i SmartDok automatiskt. Det projekt som leverantörsfakturan ska kopplas till måste väljas manuellt.

Observera att text och värde som läses in endast är förslag, och vi rekommenderar att gå igenom alla fält för att kontrollera att alla belopp, datum mm. är korrekta.

När alla fält är ifyllda klickar du på Spara.

Efter att leverantörsfakturan har skapats väljer du status för fakturan. Fakturans status anges i översikten med hjälp av färgkoder - obehandlad (grå), godkänd (grön), ej godkänd (röd) eller kräver ändring (orange).

Det går inte att radera en leverantörsfaktura som skapats, men det går att nollställa den genom att t.ex. ta bort alla orderlinjer i fakturan och ändra status till "ej godkänd".

Upprätta fakturaunderlag av leverantörsfaktura:

När fakturan är klar att skickas ut till kund, gå till Rapporter --> Fakturaunderlag.

Innan du skapar ett fakturaunderlag kan du klicka på Avancerat och välja om fakturan ska visas som en sammanfattning eller att alla produktlinjer ska visas.

Se till att "Leverantörsfaktura" är ibockad under vad som ska faktureras --> Uppdatera --> Markera önskade rader inklusive leverantörsfaktura --> Skapa utkast --> Gör eventuella ändringar i utkastet --> Slutför.

För övriga frågor kontakta vår support på telefon: 08 - 12456940