Indelning av Grupper

Information om hur man väljer vilka löneslag, tillägg, enhetstillägg, traktamenten och/eller aktiviteter den anställde kan registrera sig mot.

I SmartDok finns en funktion som heter Grupper, här kan du skapa sektioner för specifika grupperingar av anställda, t.ex. fastavlönade, timavlönade eller inhyrda. Gruppfunktionen gör det möjligt att via tidregistreringen bestämma vilka löneslag, tillägg, enhetstillägg m.m. som ska finnas tillgängliga för de enskilda grupperna. På så sätt kan man undvika att exempelvis fastavlönade registrerar timmar mot timlön eller att en grävmaskinist registrerar ett tillägg som enbart är till för tunnelarbetare.

• Gå till Företagsinställningar --> Grupper
  • Upprätta grupper med knappen "Lägg till", du kan lägga till hur många grupper som helst.
  • Användare: definiera vilka användare som tillhör den valda gruppen genom att flytta över namnen till listan till höger.
  • Löneslag: definiera vilka löneslag som ska tillhöra den valda gruppen. Som standard är alla löneslag valda. Ett löneslag kan tillhöra flera grupper.
  • Upprepa samma procedur för traktamente, tillägg, enhetstillägg och aktiviteter. Klicka på "Spara" för att skapa gruppen med de valda anpassningarna.

Anställda som har kopplats till gruppen kommer nu att ha alternativ i sin tidregistrering som motsvarar gruppinställningarna. Detta gäller både registreringar på webben samt i appen.