1. Support
  2. Företagsinställningar

2FA (2 faktorinloggning)

Den här artikeln beskriver 2FA-funktionen (tvåfaktorsinloggning eller autentisering) och hur den fungerar i SmartDok.

För att öka säkerheten för sitt eget konto kan en administratör nu välja att aktivera tvåfaktorsinloggning (hädanefter kallad 2FA) på sitt SmartDok-konto.

Hur aktiverar jag 2FA?

Som standard är 2FA avstängt på kontot. För att aktivera: Gå till Företagsinställningar -> Företagsinformation -> Inloggningsinställningar -> Kryssa i Tvåfaktorsinloggning -> Spara.

Hur loggar jag in när 2FA är aktiverat på kontot?

Nästa gång en SmartDok-användare loggar in på sin användarprofil kommer ett verifieringsmeddelande att visas. Meddelandet visas efter att du har fyllt i ditt användarnamn och lösenord i appen eller på webben.

Systemet genererar sedan en kod, som skickas till användaren via SMS, och denna kod måste sedan anges.

När koden har skrivits in kommer du att loggas in på din SmartDok-användare.

För övriga frågor kontakta vår support på telefon: 08 - 2456940