Endre RUH til kvalitetsavvik / kvalitetsavvik til RUH

Kort gjennomgang av hvordan du endrer et innsendt RUH til et kvalitetsavvik, eller motsatt.

Om et innsendt RUH egentlig skulle vært sendt inn som et kvalitetsavvik, eller motsatt, er det mulig å endre dette i etterkant.

Gå til HMS/KS / SmartMEF --> RUH / Kvalitetsavvik --> På ønsket RUH/avvik velger du Valg --> Se på RUH / Kvalitetsavvik eller Behandler RUH / Kvalitetsavvik --> Konverter avvikstype:

Når du endrer avvikstype vil flere felt i rapporten bli tatt med videre til ny rapport. Dette gjelder:

• Innsenders navn og dato/tid for innsending
  • Prosjekt og underprosjekt
  • Hendelsestidspunkt
  • Tittel
  • Posisjon (kart)
  • Vedlegg (bilder og PDF-filer)

Ny saksbehandler vil bli tildelt for den konverterte rapporten ifølge oppsettet som er satt på RUH / Kvalitetsavvik.

Noen felt vil ikke bli tatt med videre til ny rapport, og må dermed fylles ut på nytt. Hvilke felt dette gjelder vil du få beskjed om når du trykker "Konverter avvikstype". Se bilde under for eksempel ved konvertering fra RUH til kvalitetsavvik:

Når du har endret avvikstype på en RUH eller et kvalitetsavvik vil den opprinnelige rapporten bli avvist. ID på den konverterte rapporten vil bli lagt til i hendelsesloggen på den avviste rapporten:

I den konverterte rapporten vil ID på den avviste rapporten bli lagt til i hendelsesloggen: