Rapportering av Riskbedömning i SmartDok

En beskrivning av hur man rapporterar en riskbedömning i SmartDok

Gå till KMA/ Dokumentation --> Riskbedömning --> Ny riskbedömning

Projekt: Obligatoriskt att välja det aktuella projektet
Underprojekt: Valfritt
Titel: Här skriver du i titeln för riskbedömningen. Textbegränsning på 50 tecken, obligatoriskt fält
Beskrivning: Här fyller du i en beskrivning av av arbeten som ska riskbedömas. Textbegränsning på 2500 tecken. Obligatoriskt fält.
Ansvarig för aktivitet (företag): Här ska det ansvariga företaget för genomförandet av jobben läggas in. Som standard kommer namnet på ert företag att fyllas i automatiskt, detta går att kryssas bort och fylla i annat företagsnamn. Textbegränsning är 50 tecken, detta fält är obligatoriskt.
Skäl för riskbedömning:  Här väljer du orsaken till att att en riskbedömning skall genomföras. Obligatoriskt fält.
Deltagare: Ange deltagare här. Den som är ansvarig för riskbedömningen kommer automatiskt att väljas och går inte att ta bort från listan. Önskar du lägga till externa deltagare görs detta överst i listan. Namn och företag måste då anges. Obligatoriskt fält.
Delaktiviteter: Här kan arbetet delas upp i delaktiviteter som ska riskbedömas.
Ny Delaktivitet

Titel: Fyll i titeln på delaktiviteten, teckenbegränsning på 50 tecken. Obligatoriskt fält.
 Beskrivning: här fyller du i en beskrivning på delaktiviteten, tecken begränsning på 2500 tecken. Obligatoriskt fält.
Potentiell fara: Här definierar  du den potentiella faran kopplat till delaktiviteten. Det finns 19 st fördefinierade val. Obligatoriskt fält.
Under kontroll:  Här ställer du in on ni har kontroll på delaktiviteten, valen är, Ja, delvis, och nej. Om svaret sätts på "nej" kommer riskbedömningen inte att kunna genomföras. Obligatoriskt val.
Förebyggande åtgärder: Här fyller du i de förebyggande åtgärder som kan behöva vidtas för att hålla risken förknippad med delaktiviteten under kontroll. Textbegränsning 2500 tecken. Obligatoriskt fält.
Ansvarig deltagare: Här ska du fylla i vem som är ansvarig för delaktiviteten. Standardvalet här är riskbedömningsansvarig men det går att välja andra deltagare (interna samt externa). Obligatoriskt fält.

När alla obligatoriska fält har fyllts i och alla delaktiviteter har satts till minst delvis under kontroll kan du fortsätta med att signera bedömningen. Först måste du klicka på "spara".
Nu kan du/ ni signer genom att klicka på "Lägg till signatur" , klicka på "Avsluta och publicera".

För fler frågor kontakta vår support på: 08-12456940
eller vi mail: support@smartdok.se