Registreringspåminnelser från Personalliggaren

Med hjälp av ett digitalt staket på projektet, ett s.k. geofence, och push-notiser från appen är det enklare att komma ihåg att logga in och ut på projekt med personalliggare-krav.

Förberedande inställningar

För att få push-notiser måste du först se till att ge SmartDok-appen behörighet att använda platstjänster och aviseringar på din telefon. Detta görs på olika sätt, beroende på telefonens märke och modell.

På iPhone gör du inställningen via Inställningar  --> hitta appen --> välj Plats: Alltid och Notiser: Tillåt notiser

På Android kan detta variera, men du ställer troligtvis in detta via Inställningar --> Appar --> hitta appen --> Aviseringar: Tillåt aviseringar och Behörigheter: Aviseringar och  Plats.

I appen gör du sedan en inställning på vilka projekt du vill få notiser på och det fungerar lite olika beroende på om du använder SmartDok-appen eller SmartDok UE2.0-appen.

Aktivera projektspecifika påminnelser i SmartDok-appen

(beskrivning för SmartDok UE2.0-appen längre ned)

1. Slå på Geofence-inställning

Gå till din profil i det övre högra hörnet --> klicka på ditt namn --> välj Inställningar --> aktivera Geofence-påminnelse

2. Aktivera påminnelse på respektive projekt
Gå till Menyn (övre vänstra hörnet) --> Projekt --> Personalliggare --> aktivera Geofence-påminnelse  och klicka på  Projekt med geofence. Därefter kan du definiera vilka projekt du vill få påminnelser ifrån.

Aktivera projektspecifika påminnelser i SmartDok UE2.0-appen

1. Slå på Geofence-inställning
Gå till din profil i det övre högra hörnet --> aktivera Geofence påminnelse

2. Aktivera påminnelse på respektive projekt
Välj Projekt --> aktivera Övervaka projekt.  Du kommer nu att få notis när du befinner dig inom över geofence-område och ett klick på notisen tar dig till inloggningen på det aktuella projektet.

Är du inloggad på projektet och lämnar området, kommer du få en liknande notis, som påminnelse om att logga ut från personalliggaren.

Hur snabbt du får notisen beror på hur god koppling till GPS-satelliterna din telefon eller surfplatta har, men det brukar ske omgående.

Mer information om hur du jobbar med Personalliggaren, finner du i artikeln Kom igång med Personalliggaren

Har du några frågor om detta, eller något annat, tveka inte att kontakta SmartDok support på telefon: 08-124 569 40 eller e-post: support@smartdok.se.