Pushvarsling i app ved bruk av geofence-funksjon på mannskapsliste

Informasjon om hvordan du aktiverer automatisk registreringspåminnelse i appen.

Hensikten med pushvarselet er å informere brukeren når man passerer inn i eller ut av et geografisk område til et prosjekt. Geofence-området kan lages av administrator i Prosjektdetaljer på web.

Varselet vil da minne om å registrere brukeren inn på mannskapslisten når man ankommer eller forlater området.

Funksjonen betinger at man har mannskapslistemodulen / byggekortlesert i SmartDok, og at geofence er aktivert på prosjektet.

gbbfd

• For å få automatisk registreringspåminnelse via din telefon må du først og fremst sørge for at SmartDok-appen har tillatelse til å benytte stedstjenester og varslinger på din telefon. Dette gjøres på forskjellige måter, avhengig av telefonens merke og modell. Som oftest finner man disse opsjonene under Innstillinger: Personvern / Sikkerhet og Varsler / Varslinger.
  • Deretter må du aktivere Geofence-påminnelse via brukermenyen i SmartDok-appen (trykk på bruker-ikon øverst til høyre, og deretter Innstillinger). Aktiver bryteren merket Geofence-påminnelse, og trykk deretter på “Lagre”.
  • Til slutt må du åpne mannskapsliste-registreringen for det aktuelle prosjektet i appen, og huke av på boksen “Overvåk dette prosjekt”. Du kan maksimalt overvåke 10 forskjellige prosjekter/underprosjekter samtidig. Neste gang du passerer inn eller ut av geofence-området til prosjektet vil du motta push-varsel på telefonen din. Trykk på dette for å bli sendt direkte inn i registreringsbildet for mannskapslisten.

Pushvarselet aktiveres i brukermenyen på appen (se bilde), og betinger at brukeren har tillatt mottak av pushvarsler i SmartDok-appen.

bgrfgb                  cfdcdc

Se forøvrig webinar om bl.a Geofence her.

Informasjon om hvordan man aktiverer Geofence på prosjekt finner du her