Koppla formulär mot underprojekt

Kort genomgång av hur du kan koppla en anpassad formulärmall till ett underprojekt.

När du skapar ett nytt underprojekt på ett projekt kommer du att ha möjlighet att länka anpassade formulärmallar som redan är länkade till projektet, även till underprojektet.
Detta gäller endast för självdefinierade formulärmallar, vilket innebär att SmartDok- formulärmallar som är kopplade till projektet alltid kommer att kopplas till underprojektet också.

Du kommer att få följande meddelande när du skapar ett nytt underprojekt:

Du kan antingen välja att alla anpassade formulärmallar kopplade till projektet ska kopplas till underprojektet genom att trycka på Anslut formulärmallar.

Om det inte är önskvärt att länka alla formulär på projektet till underprojektet kan man välja Inte nu och koppla relevanta formulär till underprojektet i efterhand. Detta görs genom att gå till projektet och till fliken Formulärmallar --> Tryck på önskat formulär --> I menyn till höger väljer du Tillkopplade underprojekt --> Redigera tillkopplingar --> Välj önskat underprojekt som formuläret ska anslutas till och tryck på Spara.

Observera att för att kunna koppla ett formulär till ett underprojekt krävs att ditt företag har aktiverat alternativet projektkoppling av formulärmallar. Om du inte har detta påslaget kan du kontakta SmartDok Support på tel. 08-124 569 40 eller support@smartdok.se för att aktivera det.

Om du vill läsa om hur man kopplar ett formulär till ett projekt, läs denna artikel.