Begrens hvilke lønnsarter ansatte kan føre timer på

Denne artikkelen forklarer deg hvordan du kan minimere risiko for feilføring ved å definere hvilke lønnsarter de ansatte skal kunne registrere timer på.

• Gå til Firmainnstilliger --> Grupper

Her kan du opprette inndelinger for bestemte grupperinger av ansatte, f.eks. fastlønnede, timelønnede og innleide. Gruppefunksjonen gjør det mulig å bestemme hvilke lønnsarter, tillegg, enhetstillegg og dietter som skal være tilgjengelig for de enkelte gruppene via timeregistreringen. På denne måte kan du unngå at fastlønnede f.eks. registrerer timer som timelønn eller at en gravemaskinfører registrerer et tillegg som kun er ment for tunnelarbeidere.
vfvfv

• Opprett ønskede grupper ved å bruke "Legg til" knappen øverst på siden. Du kan legge til så mange grupper du ønsker.
  • Brukere: Definer hvilke brukere som skal tilhøre valgte gruppe ved å flytte navnene over i listen til høyre.
  • Lønnsarter: Definer hvilke lønnsarter som skal tilhøre valgte gruppe. Som standard er alle lønnsarter valgt. Klikk bort haken i boksen "Inkluder alle lønnsarter i gruppen" for å definere nærmere. En lønnsart kan tilhøre flere grupper.
  • Gjenta samme prosedyre for Tillegg, Enhetstillegg og Diett.
  • Trykke "Lagre" for å opprette gruppen med valgte tilpasninger.

Ansatte som har blitt opprettet i grupper vil nå få valgmuligheter i timeregistreringsbildet sitt tilsvarende gruppeinnstillingene. Dette gjelder både for registrering på web og app.

Dersom ditt firma eksporterer lønnsfil fra SmartDok til lønnsprogram kan du filtrere på ønsket gruppe på siden "Eksporter timer".

Denne hjelpevideoen viser deg hvordan du oppretter grupper i SmartDok.