Begränsa vilka löneslag en anställd kan registrera sina timmar mot.

Den här artikeln förklarar hur man kan minimera risken med fel genom att definiera vilka lönearter en anställd ska kunna registrera timmar mot.

Gå till Företagsinställningar --> Grupper

Här kan du upprätta olika grupper för dina anställda t.ex. Timanställda, inhyrda m.m.

Gruppfunktionen gör det möjligt att via tidsregistreringen bestämma vilka löneslag, tillägg, enhetstillägg och/eller traktamenten som ska finnas tillgängliga för de olika grupperna.

På så sätt kan man undvika att exempelvis timanställda registrerar sig som månadsavlönad eller liknande.

• Skapa en ny grupp genom att klicka på "Lägg till". Du kan lägga upp hur många grupper du vill.
  • Användare: Definiera vilka användare som ska tillhöra gruppen genom att flytta över namnen till listan till höger.
  • Lönearter: Definiera vilka lönearter som ska tillhöra den valda gruppen. En löneart kan tillhöra flera olika grupper.
  • Samma procedur gäller för tillägg, enhetstillägg samt traktamente.
  • Klicka på "Spara" för att skapa gruppen med de valda anpassningarna.

Anställda som har kopplats till en grupp kommer nu att ha de olika alternativen i sina tidregistreringsval som motsvarar de valda alternativen i gruppen. Detta gäller både registreringar i appen samt på webben.

Om ditt företag exporterar lön till ett lönesystem från SmartDok kan du filtrera efter önskad grupp på sidan "Exportera timmar".

För övriga frågor kontakta oss på supporten på telefon: 08-12456940