Avslutte bruker og frigjøre en lisens

Hvordan avslutte en bruker for å frigjøre en lisens i SmartDok.

I SmartDok betaler man for hver aktive brukerlisens. Slik at man kan avslutte en bruker for å frigjøre lisensen.

Tips: Det er lurt å sikre at alle timene er attestert på den brukeren som er avsluttet, slik at alle timene går til lønn.

For å avslutte en bruker:

• Gå til Firmainnstillinger --> Brukeroversikt.
  • Velg den ansatte du skal avslutte, sett status fra aktiv til sluttet og trykk lagre.

Lisensen er nå frigjort slik at du kan bruke den til en ny bruker.

Informasjonen om den avsluttede brukeren vil fremdeles være lagret, men du må aktivere brukeren igjen for å få den frem på nytt.

Dette gjøres ved å velge å se på brukere som er "Sluttet" inne på brukeroversikten, velg den ansatte du skal aktivere, sett status fra sluttet til aktiv og trykk lagre.

Se også hjelpevideo her

Om det er behov for flere lisenser kan denne artikkelen være nyttig.