Resursplaneraren

En kort beskrivning av hur du kan planera för dina resurser i SmartDoks Resursplanerare

• Gå till Resursplaneraren --> Planerare
  • I Planeraren kan du välja vilka resurser du ska planera för under "Välj typ"
  • För att kunna planera över helger måste du bocka i rutan "Visa helg"

1) Välj den period du vill planera för i rutan ovanför planeraren, här kan du även välja hur stor tidsperiod du vill kunna se, alternativen är en vecka, en månad, två månader och ett kvartal.

2) För att planera för en anställd, en maskin eller en extern klickar du i rutan den dag du vill planera. Du kan välja en längre period genom att klicka-och-dra från den dag perioden börjar till den dag perioden slutar. Du får nu upp en ruta där du kan välja var resursen ska placeras, hur många timmar och du kan fördela resursen på upp till 3 olika projekt per dag. Om företaget har aktiverat underprojekt kan även detta väljas.

3) För att ändra eller radera en planerad period kan du högerklicka med mussen på den dag / period du vill ändra. För att markera flera fält över flera rader kan du hålla ned "CTRL"-knappen samtidigt som du markerar valen

Har du inte denna modul, kontakta vår säljavdelning e-post: sales@smartdok.com

För övriga frågor, kontakta vår support på telefon: 08-124 569 40