Opprett varekategorier og varer i Vareproduksjon-modulen

Vareproduksjon er en del av varemodulen og brukes om man ønsker å registrere produksjon på egenproduserte varer fra f.eks. et pukkverk.

Vareproduksjon har en egen vareoversikt som ikke er koblet opp med vareforbruk og massetransport sin vareoversikt. Det vil si at man må lage to vareoversikter; den ene for vareforbruk og massetransport, den andre for vareproduksjon.

Opprette varekategori

• Gå til Vareproduksjon --> Vareoversikt
  • Fyll inn navn på varekategorien
  • Trykk Opprett for å lagre

De med rollen administrator og prosjektadministrator kan opprette og vedlikeholde vareoversikten. Bas kan kun opprette varer, men ikke vedlikeholde de. Brukere kan kun registrere vareproduksjon.

opprette_varekategorier_produksjon

Opprette vare

• Gå til Vareproduksjon --> Ny vare
  • Legg inn minimum de obligatoriske feltene som kreves av systemet
    - Varekategori (obligatorisk)
    Hver vare må tilknyttes en varekategori slik at det blir enkelt å holde oversikt under både registrering og oversikt i ettertid. Varekategori vises under registrering av produksjon både i web og app.
    - Enhet (obligatorisk)
    Hver vare må tilknyttes en enhet som man skal registrere varen i, f.eks. tonn, m3 eller stk. Har man en og samme vare som skal registreres i forskjellige enheter må det opprettes flere av samme vare, men med forskjellig enhet. Enhet vises under registrering av forbruk både i web og app.
    - Varenavn (obligatorisk)
    Navn på selve varen. Varenavn vises under registrering av produksjon både i web og app.
    - Varenummer (valgfritt)
    Felt som kan identifisere varen unikt.
    - Pris (valgfritt)
    Ut-pris på varen som kan vises i f.eks. fakturagrunnlag senere.
    - Antall på lager (valgfritt)
    En teller som automatisk trekker fra etter hvert som man registrerer forbruk av varen og som man også kan oppdatere manuelt i vareoversikten dersom man vet hvor mange av denne varen man har på lager.
  • Trykk deretter Lagre.

opprette_varer_produksjon

Redigere eller deaktivere varekategori/varer? Se denne