Aktivere Geofence

Hvordan aktiverer man Geofence på et prosjekt i SmartDok?

Et Geofence defineres på samme sted som man setter kartposisjon for nytt eller eksisterende prosjekt i SmartDok (prosjektdetaljer).

Funksjonen betinger at man har mannskapslistemodulen / byggekortlesert i SmartDok, og at geofence er aktivert på prosjektet.

• Steg 1:​ Gå til prosjektdetaljene, klikk på “Sett posisjon/Geofence”

thrgt

• Steg 2:​ Aktiver Geofence på dette prosjektet

frdcffr

• Steg 3: Velg mellom enkel radius eller egendefinert form

cfvfrdc

• Steg 4:  Tilpass radius via avstandsfeltet nedenfor, slik at hele prosjektområdet er dekket av sirkelen/formen (minste tilgjengelige radius er 150 meter). Markøren i kartet kan flyttes for å justere Geofence-områdets dekning.

PS: Geofence bør settes litt større enn selve prosjektområdet, for å sikre en smidig innregistrering.

rfrdcref

• Steg 5: Lagre Geofence-innstillingene ved å trykke på Lagre-knappen nede til høyre. Klikk deretter på Lagre-knappen nederst i prosjektdetaljene for å lagre endringene på prosjektet. Geofence er nå aktivert på prosjektet, og man vil nå ikke kunne registrere seg inn på mannskapslisten til dette prosjektet via mobil, uten at man befinner seg innenfor det definerte området. Dersom du ønsker å deaktivere et Geofence på et prosjekt så gjentar du steg 1, for deretter å fjerne avkryssingen i boksen “Aktiver Geofence på denne lokasjon”. Husk å lagre endringene.

Deaktivering av Geofence

Dersom du ønsker å deaktivere et geofence på et prosjekt så gjentar du steg 1, for deretter å fjerne avhukingen i boksen “Aktiver geofence på denne lokasjon”. Husk å lagre endringene.

Geofence kan også sees/opprettes/redigeres via Kart-visningen som er tilgjengelig under Prosjekter → Prosjektinformasjon → Kart. Her kan geofences sees, opprettes eller redigeres via den gule "Rediger" knappen ved siden av prosjekt/underprosjekt. I tillegg kan man få en rask indikasjon på hvor mange personer som er inn-registrert i mannskapslisten til prosjektet akkurat nå via kolonnen til høyre. Trykk på tallet her for å få opp en liste over inn-registrerte personer.

Her finner du  hjelpevideo om hvordan du kan aktivere Geofence-påminnelse.

Se forøvrig webinar om bl.a Geofence her.

Informasjon om hvordan man aktiverer geofence i app finner du her