Redigere og bedriftstilpasse et dokument

Forklaring på hvordan du bedriftstilpasser dokumenter i SmartMEF.

Dersom du har behov for å bedriftstilpasse et dokument så vil du kunne åpne dette i
redigeringsmodus ved å først hente det frem i hovedvisningen, og deretter trykke på den
gule rediger-knappen.

Du vil da kunne redigere direkte i dokumentteksten via SmartDoks
innebygde teksteditor.
Husk at alle endringer lagres automatisk (se grønn indikatortekst øverst) og utgjør et utkast til nytt dokument frem til du er klar for å publisere endringene som
en ny versjon. Dette betyr at du gjerne kan holde på med redigering av en tekst i en lengre
periode.

Når du trykker på “Avslutt redigering” vil dine seneste endringer være lagret som
utkast og er dermed tilgjengelig neste gang du starter redigeringsmodus igjen.

I redigeringsmodus klikker du direkte i teksten der du vil gjøre endringer og legger til eller
fjerner ønsket tekst. Dersom du dobbeltklikker eller markerer tekst vil denne teksteditor-
menyen dukke opp.

Her kan du velge følgende alternativer:
- Fet, kursiv eller understreket tekst
- Skriftfarge
- Farge på skriftbakgrunn
- Tekstjustering (venstre, midt, høyrejustert)
- Punktliste eller nummerert liste
- Sett inn bilde
- Sett inn tabell
- Sett inn lenke (krever formatet https://www.eksempelnavn.no)
- Angre (tilbake, fremover)

Dersom du ønsker å legge til en endringskommentar til den nye versjonen av dokumentet, eller vil knytte det mot flere tags så kan du gjøre dette via detaljpanelet på høyre side. Dette åpner du ved å trykke på “Vis detaljer”.
Skriv inn ønsket endringskommentar i tekstfeltet, og velg tags
blant utvalget du finner i nedtrekkslisten. Lagre endringene i panelet.

Når du er ferdig med endringene kan du la de ligge som et lagret utkast så lenge du vil. Når
du er klar til å publisere den nye versjonen trykker du på den gule publiser-knappen øverst
og bekrefter på dialogboksen som dukker opp. En grønn statusmelding i bunnen av skjermen vil bekrefte at endringene nå er publisert.

Du kan nå avslutte redigeringsmodus via knappen oppe til høyre, og gå tilbake til lesemodus der du vil finne dokumentet ditt med ny kilde (MEF-bedriftstilpasset) og nytt versjonsnummer.

Denne informasjonen kan sees dersom du trykker på “Vis detaljer” og åpner detaljfeltet på
høyre side av skjermen.

For ytterlige spørsmål ta kontakt med Support HER.

Har du ikke denne modulen?