1. Support
  2. Nyheter i SmartDok

Desember 2023

Hva var nytt i 2023?

Viktig oppdatering av SmartMEF helt på slutten av året 😀

I SmartMEF vil ansvarlige for en prosjekthåndbok/kvalitetsplan alltid kunne hente innhold fra biblioteket og legge til i håndboken. Det finnes imidlertid en del tilfeller der det er hensiktsmessig at man fra det overordnede firmanivået skal kunne distribuere nytt eller endret innhold direkte inn i en eksisterende prosjekthåndbok/kvalitetsplan (f.eks. en oppdatering av en viktig rutine).

Nå lanserer vi en ny distribueringsfunksjon i SmartMEF som gjør det mulig å sende innhold fra dokumentbiblioteket og skjemamalbiblioteket direkte inn i håndbøker. En slik distribusjon vil føre til automatisk versjonsoppdatering av den tilgjengelige håndboken, samtidig som den/de ansvarlige på prosjektet får en epostvarsling som gjøre dem oppmerksom på endringen.
Se SmartMEF brukermanual (v4.0) for mer informasjon (Linken finner du inne på SmartMEF startside).

Krav for å ha verneombud senkes😯

Vi har tidligere informert om at kravet for å ha verneombud senkes fra januar 2024. Har din bedrift 5 ansatte eller mer må dere nå ha verneombud. Og er dere over 30 må dere også ha Arbeidsmiljøutvalg. Mer informasjon om dette og hvilke oppgaver verneombud og AMU har kan dere se i vår HMS-håndbok i modulen HMS/KS.

Meld deg på miljøfyrtårn-kurs i januar

Er du SmartDok-kunde og trenger hjelp til Miljøfyrtårn-sertifisering? Bli med på våre nettkurs! Oppstart torsdag 25. januar.

Meld deg på kurs her!

Vi lanserte heldigitale mannskapslister

✅ Vi lanserte vår digitale mannskapsliste. Nå er det ikke lenger nødvendig med byggekortleser. Fra nå av kan du registrere deg inn og ut via appen, og koble til HMS-kort uten bruk av den fysiske leseren. Les mer

✅ I tillegg er det levert en ny mannskapslisterapport. Les mer

Mange nye oppdateringer i HMS/KS og SmartMEF 😀

Opprett Excel-dokumenter direkte i håndbøkene.
En kan nå definere filnavn på innsendte RUH og kvalitetsavvik.
Nye API-metoder for HMS/KS.
Mulighet for å inkludere Microsoft Excel regneark i håndbøker.
Mange oppdateringer i vår SJA-løsning.
Nå er Excelmalene tilgjengelige i SmartMEF.
Bedre metode for å lage håndbøker med skjemamal.
Nytt innhold i HMS-håndboken som er relevant for de som skal Miljøfyrtårn- eller ISO 14001-sertifiseres.

Vi har lansert mange nye integrasjoner

Visma.net Payroll
Microsoft 365 på nettet
Power BI
UNI Economy
24SevenOffice
Duett

Fikk du med deg disse oppdateringene?

⭐NY - Maskintimerapporten erstatter de gamle rapportene. One to rule them all! (De gamle rapportene er lagret som oppsett i den nye).
⭐NY - HMS-kort oversikten er kommet i brukeroversikten for de som har heldigitale mannskapslister.
Ny og nyttig kopieringsfunksjon i dokumentsenteret. Nå kan du nemlig kopiere en fil til et ubegrenset antall mapper på både firma-, prosjekt- og maskinnivå i dokumentsenteret ditt!
✅ Ny Infotavle - Nytt design og bedre brukervennlighet.
Midtstilt modus for sidepanelet.
✅ Drag n’ drop av filer direkte inn i mapper.
Mer funksjonalitet i maskinmodulen.
Mulighet for å se hele navnet på mappen eller filen i Dokumentsenteret.
✅ Kundesiden er oppdatert med nytt design.
✅ I verktøyhistorikkrapporten kan du nå få spesifisert hvilken ansatt som har flyttet verktøyet.
Vi har gjort noen visuelle oppdateringer i Ressursplanleggeren.
✅ Nye utvidelser av Timeregler. Mulighet for å lage timeregler mot vanlige lønnsarter og ikke bare mot tillegg.
✅ Flere maler i fileksport. Mulighet til å ha flere spesialtilpassede filer for eksport av data til andre systemer.

BHT Bergen gir våre kunder rabatt på Isocyanatkurs også i 2024 ⚛️

Siden 24. august 2023 har alle som bruker diisocyanater og diisocyanat-holdige blandinger kunne dokumentere fullført opplæring i sikker bruk. BHT Bergen AS holder digitale kurs for SmartDok sine kunder. Kursene dekker krav til opplæring for alle som bruker (di)isocyanater. Bruk kampanjekoden Smartdok2024.

Meld deg på kurs her!